Bábovka hrníčková je klasický český koláč, který se obvykle peče na Velikonoce. Recept na bábovku hrníčkovou je velmi jednoduchý a můžete ho snadno připravit doma. Bábovka hrníčková se obvykle peče v hrníčku nebo v kulaté formě, která je vystlaná pečicím papírem. Bábovka hrníčková je obvykle ochucena rumem nebo vanilkou a je posypaná mákem nebo strouhaným kakaem.
Obsah
Recept Na Bábovku Hrníčková
Recept na bábovku hrnečkovou je jednoduchý a rychlý. Nejprve si smícháme 250 g mouky, špetku soli, 1 balíček prášku do pečiva, 100 g moučkového cukru a 1 vanilkový cukr. Pak přidáme 2 vejce a 250 ml mléka. Všechny ingredience smícháme dohromady, abychom dostali hladkou kaši, kterou nalijeme do vymazaného a vysypaného formy na bábovku. Upečeme ji na 180 °C po dobu 40 minut. Až bábovka vychladne, můžeme ji posypat moučkovým cukrem nebo ozdobit marcipánem.
Potřebné ingredience pro přípravu bábovky
Bábovka je český klasický dezert, který milují mnoho lidí. Jeho příprava není nijak náročná, ale je důležité mít všechny potřebné ingredience. Recept na bábovku Hrníčková je velmi oblíbený a je snadné ho připravit. Chcete-li připravit tuto bábovku, budete potřebovat:
– 200 g mouky
– 2 vejce
– 100 g cukru
– 80 g másla
– 1 prášek do pečiva
– 1 lžíce vanilkového extraktu
– 1/2 lžičky soli
– 1/4 lžičky skořice
– 1/4 lžičky mletého kardamomu
– 1/2 lžičky mletého zázvoru
– 1/2 lžičky mletého hřebíčku
– 100 – 150 ml mléka
Nejdříve smíchejte mouku, cukr, prášek do pečiva, sůl, skořici, kardamom, zázvor a hřebíček. Do této směsi přidejte máslo a smíchejte jí, dokud se nedosáhne konzistence drobenky. Následně k této směsi přidejte vejce a vanilku a vyšlehejte ji do hladkého těsta. Poté pomalu přilévejte mléko a míchejte, dokud nedosáhnete požadované konzistence.
Těsto nalijte do teflonové formy a pečte v předehřáté troubě na 180 stupňů asi 45 minut. Kontrolujte, zda je bábovka dobře propečená pomocí špejle. Po upečení nechte bábovku vychladnout a můžete ji servírovat.
Takže, teď už víte, jaké ingredience jsou potřeba pro přípravu bábovky Hrníčková. Připravte si je a připravte si skvělý dezert!
Postup přípravy bábovky
Recept na bábovku hrnicovou je jedním z nejoblíbenějších receptů v českých kuchyních. Je to jednoduché pečivo, které je velmi výživné a chutné. Bábovka hrnicová je vyrobená z vajec, mouky, mléka, cukru a másla a je obvykle servírována se zmrzlinou nebo zahřátým ovocem.
Než začnete s přípravou bábovky, musíte si připravit následující ingredience: 110 g mouky, 60 g cukru, 90 g másla, 2 vejce, 1 lžíce mléka a špetka soli. Také budete potřebovat trochu másla, abyste vymazali hrnec.
Nejprve si smíchejte mouku, cukr a sůl. Pak v míse utřete máslo a vejce. Postupně přidejte směs mouky a cukru. Přidejte mléko a nakonec promíchejte vše dohromady.
Troubu předehřejte na 180 stupňů a vymazáním hrnce s máslem ho připravte na pečení bábovky. Směs bábovky nalijte do hrnce a pečte po dobu 25-30 minut. Když je bábovka hotová, nechte ji vychladnout.
Bábovku hrnicovou můžete servírovat se zmrzlinou nebo zahřátým ovocem. Výsledkem je velmi chutná bábovka, která je velmi oblíbená v českých domácnostech.
Tipy na úpravu bábovky
Pokud hledáte skvělý recept na bábovku hrňíčkovou, pak jste našli tu správnou stránku. Často se říká, že bábovka je nejlepší, když se připraví doma. Níže uvedený recept vám pomůže v přípravě dokonalé bábovky, která bude vonět po skořici a máku a bude mít chutnou a měkkou křehkou strukturu.
Nejprve si připravte ingredience. Budete potřebovat:
-250 ml mléka
-250 g hladké mouky
-125 g másla
-3 vejce
-1/2 lžičky sody
-100 g cukru krupice
-1 lžička skořice
-2 lžíce máku
-1/2 lžičky soli
Nejprve si v míse smíchejte mouku, sůl a sodu. V druhé míse si smíchejte máslo, cukr a vejce a ušlehejte je na pěnu. Do mokré směsi postupně přidávejte suchou směs a mléko a míchejte, dokud nedosáhnete hladkého těsta. Poté přidejte skořici, mák a dobře promíchejte.
Vymažte si formu na bábovku a vysypte ji moukou. Pak do ní nalijte těsto. Pečte v předehřáté troubě na 180 stupňů asi 40 minut.
Až se bábovka upeče, ujistěte se, že je uvnitř suchá. Vyndejte ji z formy a nechte ji vychladnout. Poté můžete posypat cukrem a skořicí a podávat.
Tento recept na bábovku hrňíčkovou je velmi jednoduchý, ale výsledek stojí za to. Užijte si její křupavou kůrku, měkkou strukturu a skvělou chuť!
Závěr
Závěrem lze říci, že recept na bábovku Hrníčková je jedním z nejoblíbenějších a nejpopulárnějších receptů pro výrobu bábovky. Jeho jednoduchá kombinace mouky, másla, mléka, vejce a moučkového cukru vytváří lahodnou a křupavou bábovku s jemnou konzistencí. Výsledný produkt je dobrým zdrojem energie a může být bez obav konzumován jak dospělými, tak i dětmi. Recept je snadno dostupný a jeho příprava trvá jen několik minut. Takže p