Recept: Hrníčkové Lívance Bez Kynutí!

Hrnkové lívance jsou klasický český dezert, který se skládá z kulatých plátků těsta, obalených v moučkovém cukru a smažených na rozpáleném tuku. Lívance se obvykle podávají s polevou nebo šlehačkou, ale můžete je také servírovat s marmeládou nebo ovocem. Tento recept je bez kynutí, takže je velmi rychlý a snadný na přípravu.

Hrníčkové Lívance Bez Kynutí Recept

Hrníčkové lívance bez kynutí recept je velmi jednoduchý. Nejprve smíchejte 250 g mouky s práškem do pečiva, špetkou soli a 2 lžícemi cukru. Potom do směsi přidejte 2 vejce, 75 g másla, 250 ml mléka a vypracujte těsto. Těsto rozdělte do vymazaných a moukou vysypaných hrníčků a dejte je péct do trouby předehřáté na 180 °C asi 15 minut. Hotové lívance podávejte s marmeládou nebo se šlehačkou. Je to velmi chutná dobrota!

Potřebné suroviny

Hrníčkové lívance bez kynutí jsou oblíbené pochoutky, které jsou jednoduše přípravit a nádherně chutnají. Nezbytnou surovinou pro jejich přípravu je mouka, vejce, máslo a kypřící prášek.

Nejprve je třeba smíchat mouku, kypřící prášek a máslo dohromady. Toto směsi se může přidat špetka soli, aby se vylepšila chuť. Poté se vejce rozšlehají a přidají se do směsi, dokud nezískají konzistenci hladkého těsta.

Recept: Hrníčkové Lívance Bez Kynutí!

Dále se těsto může vyválet na vále nebo se rozetře na plech s pečicím papírem. Poté se těsto nakrájí na jednotlivé lívance a přidají se do hrnečku. Naplněné hrníčky se poté pečou v troubě na 180 stupňů asi 15-20 minut.

Až jsou lívance upečené, je třeba je nechat vychladnout a můžou se servírovat s marmeládou, čokoládou nebo jinou polevou. Lívance bez kynutí jsou skvělou pochoutkou, která je snadno přípravitelná a velmi chutná.

Přečtěte si více  Nejlepší Recept Na Kynuté Knedlíky!

Postup přípravy

Hrníčkové lívance bez kynutí jsou skvělou volbou pro rychlé a jednoduché jídlo. Nejen, že jsou velmi chutné, ale také snadno připravitelné. Bez ohledu na to, jak moc se snažíte, vždy se vám podaří vykouzlit dokonalou misku lívanců. Příprava je velmi jednoduchá a zabere pouze pár minut.

Nejdříve si připravte těsto. Smíchejte mouku, cukr, sůl a vanilkový extrakt dohromady. Poté přidejte rozpuštěné máslo a pomalu zašlehejte. Těsto potom nechte odpočinout asi na hodinu.

Poté si připravte pánev a rozpálte ji. Do každého hrníčku vložte trochu těsto a pečte je, dokud nedosáhnou zlatavé barvy.

Recept: Hrníčkové Lívance Bez Kynutí!

Když jsou lívance hotové, lze je podávat s různými přísadami. Můžete je podávat s medem, marmeládou, čokoládovou polevou nebo dokonce s povidly.

Hrníčkové lívance bez kynutí jsou skvělým způsobem, jak připravit chutné, pohodlné a rychlé občerstvení. Nejen, že jsou velmi chutné, ale také se snadno připravují. Příprava je jednoduchá a zabere pouze pár minut.

Tipy pro servírování

Hrníčkové lívance bez kynutí recept je jednoduchý a účinný způsob, jak připravit lahodné a chutné lívance bez nutnosti kynutí. Tento způsob výroby je velmi oblíbený zejména proto, že je rychlý, jednoduchý a nevyžaduje mnoho času ani ingrediencí. Hrníčkové lívance jsou vyrobeny z pouhých pěti surovin a můžete je mít na stole do několika minut.

K přípravě hrníčkových lívanců bez kynutí budete potřebovat mouku, vajíčka, sůl, cukr a mléko. Smíchejte ingredience dohromady a začněte vařit lívance na pánvi. Když se lívance začnou zvedat, otočte je a nechte je ještě chvíli smažit. Poté je můžete přendat na talíř a podávat s marmeládou, medem nebo jinou pochoutkou.

Hrníčkové lívance bez kynutí jsou skvělou možností, jak připravit chutné a zdravé snídani, oběd nebo večeři. Navíc, jelikož neobsahují žádné tukové a jiné nezdravé ingredience, jsou skvělou volbou i pro ty, kteří se snaží držet dietu. Ať už hledáte něco lehkého na snídani nebo chcete dobré jídlo rychle připravit, hrníčkové lívance bez kynutí jsou tou správnou volbou.

Přečtěte si více  Recept: Domácí Housky Bez Kynutí!

Závěr

⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠

Hrníčkové lívance bez kynutí recept je velmi jednoduchý a chutný recept na lívance, které nevyžadují kynutí. Jsou rychlé a snadné na přípravu, a jsou vynikající s mnoha různými náplněmi. Můžete je také podávat s rozmarýnovou omáčkou nebo jinou oblíbenou omáčkou.

Napsat komentář